Als je me vraagt wat ik de leukste kamer vind om te stylen, dan zal mijn antwoord volmondig ‘De kinderkamer’ zijn. Het was dan ook een feestje dat ik voor Liam en Anna beide een hele nieuwe kamer mocht gaan bedenken toen we te horen kregen dat we een huis konden kopen in een nieuwbouwproject. En hoewel het best een beetje pijn deed om afscheid te nemen van hun eerste kamertjes die we voor ze hadden gemaakt toen ze nog in mijn buik zaten, ben ik zo ontzettend blij met het resultaat van hun nieuwe kamertjes. Dus ik neem je vandaag graag mee om even gezellig rond te kijken in het kamertje van Anna!

De basis

Voor ons nieuwe huis hebben we gekozen om een lichtgrijze marmoleum vloer door het hele huis te leggen, inclusief de slaapkamers. Dit is echt een fijne lichte en rustige basis voor het interieur. De muren hebben we laten opleveren in de kleur 9010, zodat we een rustige lichte basis hadden, waar we zelf kleuren en behang konden toevoegen.

Bij het maken van een plan voor Anna’s kamer waren er een aantal elementen die al vast lagen. Zo hadden we destijds voor Liam een grijze ledikant en commode gekocht en deze wilden we vanwege duurzaamheidsoverwegingen hergebruiken voor Anna. Ook hadden we in ons vorige huis al mooie terra-roze verduisterende gordijnen voor haar kamer en deze pasten in het nieuwe huis ook voor het raam, dus we besloten om ook deze te houden. Bij het gordijn zocht ik een bijpassend behangetje uit (een behangetje vind ik echt zo’n must in een kinderkamer!) en ik kwam uit op een regenboogbehang in zachte roze tinten. Voor de andere muren koos ik de kleur verf Peach Pudding van Histor. Op één van de muren die deze mooie kleur kreeg, bevestigde ik vervolgens een aantal latten in dezelfde kleur om de muur wat meer karakter te geven en een speels effect te creëren waar ik wat kleine accessoires op zou kunnen zetten.

Styling

En dan het leukste deel: de styling! Om het geheel niet te zoet te maken, koos ik voor natureltinten met een toefje terra in de accessoires. Hierin paste rotan natuurlijk ook heel goed.

Boven de commode plaatsten we een naturel houten wandplank van Umbra. Niet alleen handig om wat praktische spullen bij de hand te hebben zoals haarspeldjes, maar ook heel leuk om wat accessoires op te zetten, zoals de gehaakte pinguïn rammelaar, die ik voor Anna maakte toen ik zwanger was.

Op de lange wand langs de deur plaatste ik een kapstokje die Hans (m’n lieve, handige man) maakte uit wat resthout wat we nog in de schuur hadden liggen. Zo maakte hij overigens ook het maanlampje van een houten plank die we over hadden. Het houten kapstokje is echt ideaal om een badcape op te hangen na het badderen. Daarnaast ook een handig plekje om het muziekdoosje van Little Dutch aan te hangen waar Anna altijd helemaal rustig van werd. Zoals je je misschien kan voorstellen is alleen een kapstokje aan de muur een beetje saai, dus om het af te maken plakte ik de te leuke muurstickers Madelief Nude van Bibelotte Bedding eromheen.

De lattenwand bij het bed had eigenlijk verder niet veel styling nodig. Ik koos voor een kleine poster met een leuke tekst die ik kreeg bij de muurstickers en de mooie muurcirkel van Dagelijkse broodkruimels die qua kleur en ontwerp helemaal aansloot op het kamertje. En als laatste naaide ik nog een abstract konijnenhoofd, geïnspireerd door Fabels out of Vintage, die ik aan een van de latten ophing. 

Het was zó leuk om met dit kamertje bezig te zijn en ik ben dan ook heel blij met het eindresultaat. Hoewel het natuurlijk een kamertje is die zal blijven veranderen de komende jaren. Zo ben ik nog op zoek naar een leuk vloerkleed bij de schommelstoel en zal over een tijdje Anna weer een groter bedje mogen. Ik houd ervan hoe een interieur om je heen groeit én met je meegroeit. En ook zo leuk als ze straks wat ouder is en zelf meer kan aangeven wat ze wel en niet mooi vindt. Ik ben benieuwd hoe dit kamertje er over een jaar uit ziet, over vijf jaar en… 

PS Sommige links in dit artikel zijn affiliatelinks. Dat betekent dat we een kleine commissie ontvangen als je via deze links iets koopt. Daar zijn we blij mee, want zo kunnen we leuke blogs voor je blijven schrijven 🙂


In deze stijl: